Scroll Top

4 pasi care va ajuta sa treceti peste situatiile de criza in business

Indiferent daca aveti o afacere mica a cărei echipă de conducere nu are coeziune sau concentrare, sau daca aveți un start-up care nu pare sa atinga următorul obiectiv de venituri, sau daca echipa de conducere a companiei vede constant că apar aceleași probleme asta inseamna ca va confruntati cu situatii de criza.

4 pasi care va ajuta sa treceti peste situatiile de criza in business 

Indiferent daca aveti o afacere mica a carei echipa de conducere nu are coeziune sau concentrare, sau daca aveti un start-up care nu pare sa atinga urmatorul obiectiv de venituri, sau daca echipa de conducere a companiei vede constant ca apar aceleasi probleme asta inseamna ca va confruntati cu situatii de criza.

Nu sunteti singurii! Exista cele mai bune practici pe care le poti pune in aplicare pentru a rezolva cele mai dificile situatii de criza in afaceri.

Acesti patru pasi vor aduce o schimbare de durata care va poate ajuta compania sa atinga urmatorul nivel de dezvoltare prin rezolvarea situatiilor de criza

1. Cautati cauza crizei
Problemele creeaza durere, dar durerea este doar un simptom. Majoritatea echipelor de conducere reactioneaza la durere si rezolva simptomul. Nu-si necesita timp sa scape si sa exploreze problemele reale care provoaca durerea. Analiza cauzelor poate fi dureroasa in sine, pentru ca s-ar putea sa descoperi disfunctionalitati sau probleme sistemice care sunt dezordonate si complicate. Dar rezolvarea acestor probleme va rezolva situatiile de criza

2. Ascultati parerea tuturor
Nu este intotdeauna usor sa ajungi la cauza principala a unei probleme – mai ales daca ai membri ai conducerii care ezita sa vorbeasca. Acestia pot avea o perspectiva asupra problemei sau a solutiei pe care nimeni nu o are in vedere. Oamenii nu vorbesc din mai multe motive: nu sunt siguri, nu vor sa starneasca pareri gresite sau nu isi dau seama ca au o perspectiva importanta. Obtineti opinia tuturor inainte de a lua o decizie finala.

3. Incurajati oamenii sa vorbeasca
Inainte ca toata lumea sa vorbeasca in cadrul echipei trebuie sa exite incredere.
Respecta fiecare opinie, multumeste oamenilor pentru contributiile lor si trateaza intotdeauna fiecare opinie cu atentia cuvenita.

4. Incercat sa obtineti un acord comun
Nu veti obtine intotdeauna un acord de 100% asupra unei solutii, dar puteti fi cu totii de acord sa sustineti decizia luata. Faceti-va un angajament prealabil ca toti membrii echipei de conducere sa ramana impreuna si sa fie uniti in deciziile care sunt luate pentru a rezolva problemele companiei..

Incepeti sa implementati acesti pasi la urmatoarea dvs. intalnire a echipei de conducere. Stabiliti regulile de baza, enumerati problemele si cautati pana cand veti rezolva cauza principala.

Related Posts