5 sfaturi pentru a imbunatati comunicarea in relatia cu clientii

Gestionarea proiectelor este mult mai mult decât sarcini și termene. De asemenea, trebuie tinut cont de clientii care trebuie sa fie mereu multumiti pentru a ramane fideli brandului. O comunicare eficientă cu clienții poate ușura presiunea și vă poate asigura succesul proiectului.

5 sfaturi pentru a imbunatati comunicarea in relatia cu clientii

Gestionarea proiectelor este mult mai mult decat sarcini si termene. De asemenea, trebuie tinut cont de clientii care trebuie sa fie mereu multumiti pentru a ramane fideli brandului. O comunicare eficienta cu clientii poate usura presiunea si va poate asigura succesul proiectului.

Importanta comunicarii cu clientii
Sa stii cum sa comunici eficient cu clientii te ajuta sa castigi incredere – un lucru indispensabil pentru ca orice proiect sa aiba succes. Dar acesta nu este singurul avantaj. O comunicare eficienta cu clientul va permite, de asemenea:

  • Sa intelegeti perspectiva clientului si creati un vocabular comun
  • Sa aptati calendarul, bugetele si rezultatele proiectului in functie de asteptarile clientilor
  • Sa mentineti pe toata lumea la curent cu starea proiectului

O buna comunicare cu clientii se refera la gestionarea asteptarilor. Iata cateva modalitati usoare prin care poti stabili asteptari clare si iti poti imbunatati abilitatile de comunicare:

  1. Puneti intrebari: intrebarile sunt un instrument simplu, dar puternic, pe care il puteti utiliza pentru a va asigura ca sunteti intotdeauna pe aceeasi pagina cu clientul. Nu va fie frica sa puneti intrebari, oricat de simplu sau de prost pare. Acesta arata clientului dvs. ca va pasa de contributia lor, precum si rezultatul proiectului sau.
  2. Prezentati-va planul de proiect: Un plan bun comunica cine, ce, de ce, cand si cum este un proiect. In zilele noastre, comunicarea online este o modalitate simpla de a face acest lucru.
  3. Standardizarea metodelor de comunicare a proiectului: Cand toata lumea foloseste un mod diferit de a comunica despre un proiect, detaliile pot fi trecute cu vederea. Evitati acest lucru lucrand cu clientul pentru a determina cum si cand vor fi comunicate anumite tipuri de informatii. De exemplu, orice informatie poate fi comunicata saptamanal prin e-mail.
  4. Stabiliti o cadenta regulata pentru comunicare: Fiind previzibil poate suna plictisitor, dar este un mod sigur de a fideliza un client. Daca clientul dvs. stie ca va primi un mail in fiecare dimineata, va fi dezamagit daca intr-o zi nu-l va primi si isi va indrepta atentia catre concurenta, cel mai probabil.
  5. Stabiliti o agenda: O agenda stabileste obiective si asteptari clare pentru ceea ce va fi realizat intr-o campanie de informare, de exemplu. Asigurati-va ca furnizati informatii relevante in avans astfel incat clientul sa fie pregatit pentru o ceea ce va urma.

Related Posts

Leave a comment