Cum se evalueaza un imobil inainte de cumparare?

Știind cât cat mai multe informatii despre starea proprietății înainte de a cumpăra vă va ajuta să evitați probleme și costuri suplimentare ulterioare. Daca doriti sa cumparati un imobil in Timisoara, cel mai bun mod de a face acest lucru este să apelati la serviciile unui evaluator imobiliar in Timisoara înainte de achiziție.

Cum se evalueaza un imobil inainte de cumparare?

Stiind cat cat mai multe informatii despre starea proprietatii inainte de a cumpara va va ajuta sa evitati probleme si costuri suplimentare ulterioare. Daca doriti sa cumparati un imobil in Timisoara, cel mai bun mod de a face acest lucru este sa apelati la serviciile unui evaluator imobiliar in Timisoara inainte de achizitie. Urmatoarele informatii explica ce trebuie sa stiti despre evaluarea imobilelor.

Ce este un raport evaluare a proprietatii inainte de achizitie?

Este unul dintre diferitele tipuri de rapoarte de inspectie a cladirilor pe care le puteti realiza. Dupa cum spune si numele, acest raport de evaluare a cladirii este cel pe care il obtineti inainte de a cumpara o proprietate. Uneori, denumit „raport standard de proprietate”, un raport de evaluare a proprietatii inainte de cumparare este un raport scris al starii unei proprietati. Va va spune despre orice defecte sau probleme semnificative ale cladirii, cum ar fi cresterea umezelii, miscarea peretilor (fisurarea), pericolele de siguranta sau un acoperis defect etc. De obicei, se efectueaza inainte de a schimba contractele de vanzare, astfel incat sa puteti identifica orice problema cu proprietatea care, daca este lasata necontrolata, s-ar putea dovedi costisitoare la reparare.

De ce se evalueaza un imobil de catre un evaluator?

Exista trei motive pentru care ar trebui sa faceti un raport de evaluare a cladirilor inainte de a cumpara o proprietate:

veti sti in prealabil care sunt problemele astfel incat sa puteti utiliza informatiile pentru a incerca o negociere pentru obtinerea unui pret mai mic pentru proprietate
puteti primi sfaturi de specialitate de la evaluator despre orice probleme majore si modul in care acestea vor afecta proprietatea in timp.
va fi unul dintre multe lucruri pe care va trebui sa le luati in considerare inainte de a cumpara o proprietate.

Alegerea unui evaluator potrivit pentru evaluarea prorietatii

Ar trebui sa utilizati intotdeauna o persoana calificata in mod corespunzator, cum ar fi un evaluator autorizat, un inspector sau un arhitect pentru a furniza un raport profesional de inspectie a cladirilor din proprietatea pe care intentionati sa o cumparati. Acesti profesionisti vor sti ce sa caute si vor vedea prin orice imbunatatiri cosmetice care acopera defectiuni care altfel ar putea fi lipsite de un ochi netratat.
Un raport de evaluare a cladirilor ar trebui sa includa suficiente informatii pentru a fi constient de starea proprietatii si de a identifica orice probleme semnificative.
Cu toate acestea, un raport standard de evaluare a cladirilor este, in general, doar o inspectie vizuala si poate sa nu identifice defecte structurale majore sau alte probleme ascunse. Daca aveti probleme cu privire la astfel de probleme, puteti lua in considerare obtinerea unei evaluari suplimentare a proprietatii de la un specialist acreditat in mod corespunzator.

Leave a comment