5 lucruri pe care trebuie sa le stii in calitate de asociat intr-o firma


Infiintarea unui SRL se poate face de catre o singura persoana sau cu mai multi asociati. Acesta este si unul dintre avantajele Societatilor cu Raspundere Limitata.

5 lucruri pe care trebuie sa le stii in calitate de asociat intr-o firma

Infiintarea unui SRL se poate face de catre o singura persoana sau cu mai multi asociati. Acesta este si unul dintre avantajele Societatilor cu Raspundere Limitata. Inainte de a lua hotararea sa deschideti o firma cu mai multi asociati ar fi bine sa luati in calcul urmatoarele 5 aspecte:

  1. Fiecare asociat business trebuie sa contribuie la capitalul social al firmei. Acesta poate contribui cu sume in numerar, cu bunuri pe care le aduce pentru a fi folosite in firma sau poate contribui luandu-si angajamentul ca va presta servicii in cadrul companiei, in concordanta cu pregatirea acestuia. Toate contributiile asociatilor din firma la capitalul social trebuie consemnate in actul constitutiv
  2. La sfarsitul anului financiar orice firma are un profit sau o pierdere rezultata in urma activitatii. Asociatii dintr-o firma trebuie sa imparta profitul, dar au obligatia de a suporta si pierderile. Profitul se distribuie in functie de aportul adus la capitalul social.
  3. O persoana poate fi asociat unic intr-o singura firma. Pentru a va asigura de acest lucru, asociatii trebuie sa depuna o declaratie pe proprie raspundere conform careia sa reiasa ca sunt asociati unici doar in SRL-ul respectiv.
  4. Numarul maxim de asociati permis de legea din Romania este de 50 de persoane. 
  5. Un SRL poate avea unul sau mai multi administratori, alesi de catre asociati. Administratorii se alegin cadrul adunarilor generale ale societatii. 

Related Posts

Leave a comment