Ce inseamna un business inovativ?

Inovarea în afaceri este procesul unei organizații pentru introducerea de noi idei, fluxuri de lucru, metodologii, servicii sau produse.

Cum poti obtine mai usor un credit ipotecar? 

Inovarea in afaceri este procesul unei organizatii pentru introducerea de noi idei, fluxuri de lucru, metodologii, servicii sau produse. La fel ca inovatia IT, care necesita utilizarea tehnologiei in moduri noi de a crea o organizatie mai eficienta si mai agila, un business inovativ ar trebui sa permita atingerea obiectivelor in intreaga organizatie, cu obiective orientate catre realizarea obiectivelor si initiativelor de baza ale afacerii. Inovatia incepe adesea cu generarea de idei, in care ideile sunt reduse in timpul sedintelor de brainstorming, dupa care liderii iau in considerare viabilitatea, fezabilitatea si dezirabilitatea fiecarei idei. Un business inovativ ar trebui sa imbunatateasca produsele, serviciile sau procesele existente; sau ar trebui sa rezolve o problema; sau ar trebui sa ajunga la clienti noi.

Care este importanta unui business inovativ?
Scopul procesului de inovare in afaceri este de a crea valoare pentru organizatie. Acest lucru este o metoda de business management pe care ar trebui sa o foloseasca toti antreprenorii pentru a aduce noi persective in business-ul lor. Aceasta valoare poate proveni din crearea de noi oportunitati de venituri sau de la conducerea mai multor venituri pe canalele existente; de la crearea de eficiente care economisesc timp, bani sau ambele; sau de la imbunatatiri la productivitate sau performanta. Pe scurt, un business inovativ ar trebui sa aiba profituri mai mari.
In plus, rezultatele procesului de inovare al unei organizatii ar trebui sa ofere un avantaj competitiv; aceasta ar trebui sa ajute organizatia sa creasca si sa atinga sau mai bine sa depaseasca obiectivele strategice.

Un business inovativ, la fel ca majoritatea initiativelor de afaceri, are atat avantaje, cat si riscuri. Printre dezavantaje putem aminti:

  • procesul de inovare in afaceri poate fi un proces costisitoar care nu intotdeauna produce randament al investitiilor (ROI);
  • ideile considerate susceptibile de a reusi ar putea esua;
  • indiferent daca sunt angajati, clienti, parteneri sau altii – ar putea lupta impotriva schimbarilor necesare pentru a avea succes.

Avantajele includ:

  • dezvoltarea de produse si servicii imbunatatite,
  • cresterea venitului si cota de piata,
  • cresterea organizationala
  • noi oportunitati si recunoasterea ca lider.

Antreprenorii care isi doresc sa dezvolte un business inovativ apeleaza la o firma de consultanta business sau la serviciile unui consultant in afaceri si management. Daca sunteti in cautarea unei firme de consultanta in afaceri in Timisoara, suntem aici sa va ajutam. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne trimiteti un mesaj si va vom contacta pentru a stabili o intalnire in care vom decide impreuna directia in care se va indrepta business-ul tau.

Related Posts

Leave a comment