Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Asistenta juridică in litigiile fiscale

90_Asistenta_juridică_in_litigiile_fiscale

Când vorbim de inspecții fiscale, munca este făcută de o echipa formata dintr-un avocat specializat in fiscalitate si un consultant fiscal.

Cheia unui succes este sa asistam clientul încă de la inceput , din primul moment al inspecției fiscale si apoi in faza de contestație fiscala si in faza procesuala din fata instanței de judecata.

Este important ca si contribuabilul sa pregătească toate documentele necesare in cadrul inspecției fiscale si sa ofere lămuririle necesare echipei de inspecție fiscala, pentru a reduce pe cat posibil riscul unei contestații ulterioare.

Litigiile fiscale blochează activitatea unei societăți comerciale, afectează bunul mers al afacerii si imaginea acesteia de cele mai multe ori.

Ce presupune asistenta juridica in perioada inspecției fiscale si după finalizarea inspecției fiscale?

  • avocatul specializat in astfel de litigii fiscale asista clientul in pregatirea documentelor necesare, astfel încât sa dovedească deductibilitatea cheltuielilor (factura , contract, devize, procese verbale) explicații pertinente privind realitatea cheltuielii făcute, privind necesitatea acestei cheltuieli pentru afacerea clientului.

Avocatul specializat asista clienta pentru pregatirea documentației pentru justificarea dreptului de deducere a TVA-ului sau in alte situații verificate de organul fiscal.(reîncadrare diurne, impozit pe alte surse , impozit pe dividende)

  • Asistam clienții in redactarea răspunsurilor din nota explicativa ce trebuie prezentata organului fiscal
  • Redactam punctul de vedere cu privire la concluziile descrise in Proiectul de inspecție fiscala in termen de 5 zile de la discuția finala
  • Analizam Decizia de impunere, dispoziția de masuri, Raportul de inspecție fiscala
  • Redactam contestația fiscala împotriva actelor administrativ fiscale având in vedere actele puse la dispoziție de client, prevederile legale aplicabile, practica instanțelor de judecata si practica Curtii Europene de Justiție in termen de 45 zile de la comunicarea acestor acte fiscale
  • Asistam clienții in fata instanțelor de judecata pentru contestarea Deciziei de soluționare a contestației prealabile.

Cunoașterea Codului fiscal, a Codului de procedura fiscala , cunoașterea procedurii fiscale , a practicii instanțelor de judecata reprezintă aspecte ”Cheie” in pregatirea apărării.

Echipa Sauca & PARTNERS formata din avocați cu experiență ce lucrează in echipa cu consultanți fiscali, va poate ajuta sa preveniți eventualele controale, sa gestionați cu succes inspecția fiscala si sa rezolvați problemele apărute după finalizarea inspecției fiscale.

Related Posts