5 lucruri pe care le poti oferi angajatilor tai pentru a-i motiva sa vina cu drag la birou

Nu mai este un secret faptul ca Romania se confrunta cu o criza a fortei de munca. Pare a fi un paradox faptul ca oamenii isi cauta un loc de munca, firmele cauta angajati noi, dar procesul de angajare nu se intampla.

5 lucruri pe care le poti oferi angajatilor tai pentru a-i motiva sa vina cu drag la birou 

 • Nu mai este un secret faptul ca Romania se confrunta cu o criza a fortei de munca. Pare a fi un paradox faptul ca oamenii isi cauta un loc de munca, firmele cauta angajati noi, dar procesul de angajare nu se intampla. Acest lucru se datreaza faptului ca angajatorii, nu ofera angajatilor conditiile pe care acestia le vor, iar angajatii nu se ridica la standardele companiilor. 

  Din ce in ce mai multi angajatori se plang de faptul ca angajatii nu sunt destul de pregatiti si de faptul ca nu mai pot avea incredere ca se va crea o colaborare pe termen lung atunci cand angajeaza un om.

  Sa presupunem ca , totusi, pana la urma, antreprenor fiind, gasesti un anagajat bun pe care doreti sa-l pastrezi cat mai mult timp in compania ta. Cum faci sa-l motivezi si sa-l faci sa fie multumit de noul sau loc de munca?

  Managemet-ul unei companii nu tine doar de managementul financiar. O parte foarte importanta din procesul de management o reprezinta managementul resurselor umane. 

  Cum iti dai seama ca un angajat nu este destul de motivat?

  • productivitate scazuta
  • lipseste din ce in ce mai des, din diferite motive
  • ofera critici nesolicitate
  • creaza o atmosfera tensionata in jurul sau
  • refuzul de a invata lucruri noi

  Pentru a remedia aceste lucruri, cea mai utila solutie e oferirea unor avantaje pentru angajati. Motivatia financiara: marirea salariului, acordarea unor bonusuri in functie de performanta pot avea efect pana la un moment dat. Specialiştii în resurse umane, dar şi studiile în domeniu au arătat că motivaţiile nonfinanciare sunt mai eficiente decât un bonus la salariu, atunci când o companie îşi propune să construiască o relaţie pe termen lung cu propriii angajaţi. Modalităţile nonfinanciare de recunoaştere şi răsplătire pot fi soluţia, mai ales în situaţia în care bugetele pentru recompense suplimentare sunt mici sau aproape inexistente în perioadă de criză economică.

  Iata 5 lucruri pe care le poti oferi angajatilor tai pentru a-i motiva sa vina cu drag la birou:

  1. birouri spatioase cu lumina naturala cu mobilier in culori calde si vesele care sa creeze un spatiu de lucru placut si degajat
  2. ofera-le posibilitatea unui program flexibil. Programul clasic de la 9 la 5 poate fi greoi si poate pune presiune pe angajati. Faptul ca isi pot alege singuri orele de lucru ii poate face sa fie mai degajati si mai relaxati stiind ca nu trebuie sa stea inchisi 8 ore intr-un birou. 
  3. ofera-le recompense: diferite reduceri (sali de sport, servicii medicale, etc)
  4. organizeaza iesiri periodice cu echipa: o seara la film, o iesire in oras, o petrecere tematica, astfel incat sa se creeze o legatura intre angajati si in afara orelor de lucru
  5. ofera-le posibilitatea de a lucra de acasa (homeoffice) o data/de doua ori pe luna. Poate parea ciudat, dar cu siguranta angajatii tai vor fi super incantati la gandul ca vor putea lucra de acasa intr-o luni sau intr-o vineri in care multi abia reusesc sa-si adune energia de a se da jos din pat. 

Related Posts

Leave a comment