Analiza SWOT: Analizeaza-ti brandul pentru a stii in ce directie sa iti indrepti atentia

O analiză SWOT este un instrument incredibil de simplu, dar puternic, de analiza business care să vă ajute să vă dezvoltați strategia de afaceri.

Analiza SWOT: Analizeaza-ti brandul pentru a stii in ce directie sa iti indrepti atentia

O analiza SWOT este un instrument incredibil de simplu, dar puternic, de analiza business care sa va ajute sa va dezvoltati strategia de afaceri.
In ceea ce priveste o analiza business, termenul SWOT este o prescurtare din limba engleza: Strenght, Weakness, Opportunity, Threat, in limba romana insemnand puncte forte, puncte slabe, oportunitati si amenintari.
Punctele forte si punctele slabe sunt interne pentru compania dvs. – lucruri asupra carora aveti un control asupra si pe care le puteti schimba. Printre exemple se numara cine este echipa dvs., brevetele si proprietatea intelectuala si locatia dvs.
Oportunitatile si amenintarile sunt externe – lucruri care se intampla in afara companiei dvs., pe piata mai mare. Puteti profita de oportunitati si va puteti proteja impotriva amenintarilor, dar nu le puteti schimba. Exemplele includ concurentii, preturile materiilor prime si tendintele de cumparaturi ale clientilor.
O analiza SWOT iti organizeaza punctele forte, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile intr-o lista organizata si este prezentata de obicei intr-o simpla grila doua cate doua. Cand iti faci timp sa faci o analiza SWOT, vei fi inarmat cu o strategie solida pentru a da prioritate activitatii pe care trebuie sa o faci pentru a-ti dezvolta afacerea.
S-ar putea sa credeti ca stiti deja tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a avea succes, dar o analiza SWOT va va obliga sa va uitati afacerea in moduri noi si din noi directii. Vei analiza punctele tale forte si punctele slabe si cum le poti folosi pe acestea pentru a profita de oportunitatile si amenintarile existente pe piata ta.
Iata cateva intrebari pe care le puteti pune echipei dvs. atunci cand creati analiza SWOT. Aceste intrebari pot ajuta la explicarea fiecarei sectiuni si la stimularea gandirii creative.

Puncte forte
Punctele forte sunt atribute interne pozitive ale companiei tale. Acestea sunt lucruri care va stapanesc.

 • Ce procese de afaceri au succes?
 • Ce active ai in echipa ta, cum ar fi cunostinte, educatie, retea, abilitati si reputatie?
 • Ce active fizice aveti, cum ar fi clienti, echipamente, tehnologie, numerar si brevete?
 • Ce avantaje competitive aveti fata de concurenta dvs.?

Puncte slabe
Punctele slabe sunt factori negativi care distrug punctele tale forte. Acestea sunt lucruri pe care poate fi necesar sa le imbunatatiti pentru a fi competitiv.

 • Ce procese de afaceri au nevoie de imbunatatire?
 • Exista lacune in echipa ta?
 • Locatia dvs. este ideala pentru succesul dvs.?

Oportunitati
Oportunitatile sunt factori externi in mediul dvs. de afaceri care pot contribui la succesul dvs.

 • Exista tendinte care sa incurajeze oamenii sa cumpere mai mult din ceea ce vindeti?
 • Exista evenimente viitoare pe care compania dvs. ar putea sa profite pentru a dezvolta afacerea?

Amenintari
Amenintarile sunt factori externi pe care nu ai control. Poate doriti sa luati in considerare punerea in aplicare a planurilor de urgenta pentru tratarea acestora daca acestea apar.

 • Aveti potentiali concurenti care pot intra pe piata dvs.?
 • Furnizorii vor putea intotdeauna sa furnizeze materiile prime de care aveti nevoie la preturile de care aveti nevoie?
 • Evolutiile viitoare ale tehnologiei pot schimba modul in care desfasori activitatea?

Related Posts

Leave a comment