4 metode de a atrage noi clienti pentru business-ul tau

Fiecare antreprenor isi doreste sa atraga noi clienti pe care sa ii fidelizeze, astfel incat afacerea lui sa prospere. Termenul de “clienti noi” se refera la acei clienti care descopera brandul si cumpara un produs/un serviciu in mod repetat, astfel incat rezultatele sa fie masurabile.

4 metode de a atrage noi clienti pentru business-ul tau

Fiecare antreprenor isi doreste sa atraga noi clienti pe care sa ii fidelizeze, astfel incat afacerea lui sa prospere. Termenul de “clienti noi” se refera la acei clienti care descopera brandul si cumpara un produs/un serviciu in mod repetat, astfel incat rezultatele sa fie masurabile. Clientii fideli sunt cei care ajuta business-ul sa creasca si tocmai de aceea sunt atat de importanti. 

Desigur ca orice in lumea asta are un anumit cost. Clientii noi vin si ei cu anumite costuri. In procestul de a atrage clienti noi este calculat adesea un customer acquisition cost. Atfel spus, pretul pe care il plateste un antreprenor pentru fiecare client nou care se alatura business-ului sau. 

Acest pret se calculeaza in urmatorul fel: spre exemplu, daca intr-o strategie de marketing s-au cheltuit 500$ si aceasta a adus 50 de clienti noi, inseamna ca fiecare client “a costat” 10$.

Care sunt metodele de a atrage noi clienti pentru business?

  • Folosirea reclamelor platite

Prin intermediul marketingului online se ajunge cel mai usor la public, in ziua de azi. Folosind servicii precum Google Adwords, Facebook Ads sau Instagram Ads, utilizatorul poate folosi o multime de instrumente prin care poate masura impactul pe care il are reclama sa. 

  • Sponsorizarile influencerilor

Prin intermediul influencerilor brandul ajunge foarte rapid in fata unui public relevant. Sponsorizarea influencerilor presupune alocarea unui buget de marketing pentru a plati un influencer sau pentru a-i trimite diferite produse spre testare. Acesta va vorbi publicului sau despre produsul respectiv si astfel, clientii ajung in contact cu brandul. Acest proces presupune gasirea unui influencer care sa se ideintifice cu valorile si produsele brandului, pentru ca doar asa acesta va putea transmite publicului sau informatia corecta. 

  • Realizarea unei baze de date cu emailuri

Acest lucru se face adesea prin intermediul unor landing pages (site-uri de prezentare) care incurajeaza publicul sa faca o anumita actiune (call to action): sa completeze un formular, sa se inscrie la un newsletter, sa achizitioneze un produs, etc. Prin intermediul emailului se realizeaza o conexiune intre brand si client, iar acesta va afla periodic informatii si va putea lua decizia corecta atunci cand se va hotari sa cumpere produsul pe care il promovezi. 

  • Optimizarea SEO

Este o procedura foarte intalnita in zilele noastre. Orice pagina vizibila online ar trebui sa fie optimizata SEO astfel incat sa contina cele mai relevante cuvinte cheie pentru publicul tinta pe care il vizeaza. In momentul in care un utilizator cauta o anumita informatie intr-un motor de cautare, foloseste anumite keywords, iar daca site-ul, reclama sau pagina companiei tale are o optimizare SEO buna, clientul va fi directionat direct catre tine. 

Acestea sunt doar cateva metode prin care puteti atrage noi clienti. Pentru mai multe informatii despre tehnicile atragere a clientilor ne puteti contacta, iar noi va oferim servicii de consultanta business pentru a va ajuta sa va dezvoltati brand-ul asa cum va doriti. 

Related Posts

Leave a comment