IMM Invest Romania: programul de sustinere al intreprinderilor mici si mijlocii din Romania

Programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii - IMM Invest Romania este un program elaborat de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP). Acesta a fost conceput pentru a stimula dezvoltarea IMM-urilor prin acordarea unor facilitati de garantare de catre stat pentru creditele acordate acestora.

IMM Invest Romania: programul de sustinere al intreprinderilor mici si mijlocii din Romania

Programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii IMM Invest Romania este un program elaborat de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP). Acesta a fost conceput pentru a stimula dezvoltarea IMM-urilor prin acordarea unor facilitati de garantare de catre stat pentru creditele acordate acestora. 

In anul 2019 a fost acordat un plafon de garantii de 700 milioane de lei. 

Garantiile acordate in cadrul acestui proiect sunt: 

  • Garantie de stat in procent de 50% pentru credite/linii de credit pentru finantarea capitalului de lucru cu o valoare maxima a finantarii garantate de 5.000.000 lei
  • Garantie de stat in procent de 50% pentru credite de investitii cu o valoare maxima a finantarii garantate de 10.000.000 lei.

Un beneficiar poate cumula facilitatile de garantare a finantarii cu o valoarea maxima cumulata de 10.000.000 lei. Durata maxima a finantarii este de 120 luni, in cazul creditelor pentru investitii si de maxim 24 luni in cazul creditelor/liniilor de credit pentru finantarea capitalului de lucru. Liniile de credit pot fi prelungite cu maximum 24 luni.

Avantajele Programului IMM Invest Romania: 

       ◦ eliminarea principalei constrangeri a beneficiarilor de tip IMM in accesarea creditelor, si anume lipsa garantiilor;

     ◦ stimularea institutiilor de credit in crearea de produse de finantare care sa se adreseze unui segment de IMM-uri cu profil de risc ridicat prin oferirea unui produs de garantare in nume si cont stat;

     ◦ sprijinirea dezvoltarii sectorului IMM atat prin consolidarea societatilor existente cat si prin stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici sau mijlocii.

Related Posts

Leave a comment