Despre succes si esec in business


Începerea unei afaceri poate fi cheia independenței financiare sau drumul spre ruină. Statistic, aproximativ 90 la sută dintre noile întreprinderi până la urmă își vor închide porțile pentru totdeauna. A vă asigura că propria companie va fi una de succes înseamnă evitarea unor capcane comune de afaceri.

Despre succes si esec in business

Inceperea unei afaceri poate fi cheia independentei financiare sau drumul spre ruina. Statistic, aproximativ 90 la suta dintre noile intreprinderi pana la urma isi vor inchide portile pentru totdeauna. A va asigura ca propria companie va fi una de succes inseamna evitarea unor capcane comune de afaceri.
Succesul in business depinde de gestionarea acestuia. Esecul in business poate aparea foarte usor atunci cand sunt facute greseli destul de comune precum:

Subestimarea costurilor de pornire
Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac antreprenorii este sa subestimeze cat de multi bani investi in infiintarea afacerii. Unele costuri de pornire sunt previzibile, cum ar fi costul unei cladiri noi sau inchirierea unui echipament. Insa alte costuri sunt mai putin usor de anticipat, iar companiile care nu reusesc sa tina cont de aceste surprize se pot descoperi cu numerar chiar atunci cand au nevoie cel mai mult. Antreprenorii tind sa subestimeze atat costurile de pornire, cat si costurile asociate cu achizitia si intretinerea clientilor. Cand sunt subestimate costurile, ceva atat de simplu precum defalcarea unui echipament ar putea aduce esecul in business. Pentru a lupta impotriva acestei greseli comune, expertii recomanda bugetarea mai mult pentru costurile de pornire decat credeti ca veti avea nevoie. Acest lucru poate indrepta afacerea spre drumul catre suceesul in business.

Dependenta
Demisia unui angajat-cheie sau un dezacord cu un partener de afaceri, poate lasa compania in stramtate, cu exceptia cazului in care proprietarul de afaceri si-a luat timpul sa invete toate aspectele firmei. A te baza prea mult pe anumiti angajati/parteneri poate fi o mare greseala, si care ar putea chiar sa aduca esecul in business. Indiferent de natura afacerii, este esential ca proprietarul sa inteleaga varietatea locurilor de munca si a functiilor din cadrul organizatiei. Acest lucru va permite antreprenorului sa intervina daca este necesar.

Angajarea unor persoane gresite
Pentru clienti, oamenii pe care ii angajati sunt afacerea, iar angajarea persoanelor gresite poate aduce succesul sau esecul business-ului. In momentul in care afacerea castiga noi contracte si isi asuma proiecte noi, firma ar putea avea nevoie sa se ridice rapid si sa angajeze oameni noi. Oamenii pe care ii alegeti sa lucreze in companie trebuie sa se identifice cu valorile acesteia pentru ca doar asa o pot reprezenta. Succesul in business depinde foarte mult de oamenii care lucreaza in firma respectiva. Stim cu totii vorba “omul sfinteste locul”. In cazul acesta, omul este cel de care depinde succesul sau esecul unui business pentru ca orice afacere este formata din oameni, pana la urma.

Related Posts

Leave a comment